iz bakine kuhinje
Palačinka sa šljivama je najlepši desert za koji će vam svi tražiti recept: Tajna savršenog ukusa je ovom triku
Sprema se brzo u plehu i oduševiće i najizbirljivije.
Pripremite se za savršen jesnji desert! Ova "palačinka sa šljivama" nije obična, tanka palačinka. Otkrićete tajnu starinskih domaćica zbog koje je testo neverovatno rastresito i mekano, kao najbolji biskvit za tortu.
Tajna je u triku sa jajima umućenim mikserom zbog kojeg je smesa pahuljasta, a ne gletava kao kod klasičnih palačinki!
Kombinacija sočnih šljiva i prozračnog testa napravljenog uz ovaj genijalan postupak učiniće da ovaj jeftin desert nestane sa stola u sekundi! Sprema se brzo u plehu i oduševiće i najizbirljivije!
Potrebno je:
- 3 jaja
- lonče od 200 gr brašna+ 1 kašika
- korica limuna
- 50 ml ulja
- 300 ml mleka
- malo soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg dodati brašno sa praškom za pecivo, limunova korica, žumanca, ulje, mleko, so i sve polako dobro izjednačiti. Sipati u manji dugiljasti pleh pa poređati voće koje imate, ja sam šljive.
Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.Posuti vanilin šećerom i obilno prah šecerom. Seći malo prohlađen.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




