Kolač, Foto: David Tonelson / Alamy / Alamy / Profimedia
poslastica
Savršena poslastica koja se ne peče: Uživajte u kremastim i čokoladnim zalogajima, uspeva apsolutno svima
Čokoladni čizkejk bez pečenja.
Objavljeno:
Čizkejk je brza poslastica u kojem je glavni sastojak sir koji mu daje osvežavajuću notu.
Postoji bezbroj varijanti ovog slatkiša, a ovo je recept za čokoladni čizkejk koji se ne peče, a koji će vas ukusom oduševiti.
Sastojci:
Za koru:
- 250 gr mlevenog keksa
- 40 gr maslaca
- 100 ml čokoladnog mleka
- 30 gr čokolade u prahu
Za fil:
- 250 gr svežeg sira
- 50 gr šećera
- 150 gr čokoladnog krema
- 500 ml slatke pavlake
- 1 kremfix
Ganaš:
- 150 gr noisette čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema
- Napravite koru tako što ćete pomešati mleveni keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljeni maslac.
- Po potrebi dodajte malo čokoladnog mleka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.
- Stavite koru u kalup prečnika 26 cm i stavite u frižider dok pravite fil.
- Zagrejte krem tako što ćete staviti u posudu sa toplom vodom. Mikserom umutite kremasto sir i šećer.
- Takođe umutite slatku pavlaku pa dodajte kremfiks pa dobro umutite.
- U jednoj posudi pomešajte krem, pa smesu krem sira i šećera i umućenu slatku pavlaku. Dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.
- Napravite ganaž tako što ćete da otopite slatku pavlaku i čokoladu na pari, pa prohladite.
- Na ohlađenu koru stavite čokoladni krem, pa stavite u frižider da se dobro ohladi.
- Potom je prelijte ganažom, a čizkejk ponovo stavite u frižider na 3 do 4 sata.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




