Savršena poslastica koja se ne peče: Uživajte u kremastim i čokoladnim zalogajima, uspeva apsolutno svima
Kolač, Foto: David Tonelson / Alamy / Alamy / Profimedia

poslastica

Savršena poslastica koja se ne peče: Uživajte u kremastim i čokoladnim zalogajima, uspeva apsolutno svima

Čokoladni čizkejk bez pečenja.

Objavljeno:

Čizkejk je brza poslastica u kojem je glavni sastojak sir koji mu daje osvežavajuću notu.

Postoji bezbroj varijanti ovog slatkiša, a ovo je recept za čokoladni čizkejk koji se ne peče, a koji će vas ukusom oduševiti.

Sastojci:

Za koru:

  • 250 gr mlevenog keksa
  • 40 gr maslaca
  • 100 ml čokoladnog mleka
  • 30 gr čokolade u prahu

Za fil:

  • 250 gr svežeg sira
  • 50 gr šećera
  • 150 gr čokoladnog krema
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kremfix

Ganaš:

  • 150 gr noisette čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema

  1. Napravite koru tako što ćete pomešati mleveni keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljeni maslac.
  2. Po potrebi dodajte malo čokoladnog mleka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.
  3. Stavite koru u kalup prečnika 26 cm i stavite u frižider dok pravite fil.
  4. Zagrejte krem tako što ćete staviti u posudu sa toplom vodom. Mikserom umutite kremasto sir i šećer.
  5. Takođe umutite slatku pavlaku pa dodajte kremfiks pa dobro umutite.
  6. U jednoj posudi pomešajte krem, pa smesu krem sira i šećera i umućenu slatku pavlaku. Dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.
  7. Napravite ganaž tako što ćete da otopite slatku pavlaku i čokoladu na pari, pa prohladite.
  8. Na ohlađenu koru stavite čokoladni krem, pa stavite u frižider da se dobro ohladi.
  9. Potom je prelijte ganažom, a čizkejk ponovo stavite u frižider na 3 do 4 sata.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.