Domaćinski recept za obrok prste da poližete: Iz bakine kuhinje stiže majstorski ručak, nećete znati kad je dosta
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Domaćinski recept za obrok prste da poližete: Iz bakine kuhinje stiže majstorski ručak, nećete znati kad je dosta

Toliko je dobro da će vam se kuća ispuniti mirisom tradicije i topline.

Objavljeno: 16:39h

Ovo nije klasičan recept, ovo je gozba! Tajna je u dobroj pripremi i strpljenju. Kombinacija kiselog kupusa, suvih rebara i sočnih krmenadli od vrata stvara ukus koji se ne zaboravlja.

Nećemo vam otkriti sve detalje, ali znajte da je ovde ključ u sočnim krmenadlama koje su se pekle u rerni sa kupusom.

Toliko je dobro da će vam se kuća ispuniti mirisom tradicije i topline! Pogledajte ceo video i naučite kako se sprema podvarak sa mesom koji će postati vaš omiljeni recept.

Krmenadle
foto: Bakina kuhinja

Sastav:

  • Kiseli kupus
  • mast
  • praziluk
  • beli luk
  • suva rebra
  • svinjske krmenadle od vrata
  • aleva paprika
  • lovorov list
  • biber, malo vode
Krmenadle
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na masti ispržite seckani praziluk dok dobro ne omekša, a zatim dodajte seckani beli luk. U to dodajte dobro opran i iseckan kiseli kupus i suva rebra pa sve dinstajte oko pola sata. Jelo začinite mlevenim biberom i dodajte lovorov list.

Krmenadle premažite solju i mašću. U kupus dodajte alevu papriku i granule belog luka i sve dobro izjednačite, dodajući po potrebi malo vode.

Preko kupusa stavite krmenadle i pokriveno pecite u rerni na 220∘C sat vremena, a zatim otkriti i peći još 30 minuta da se lepo zapeče.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.