prijatno
Pecivo sa sirom bez margarina i maslaca: Tajna je u jedinoj kašičici starinskog sastojka, obavezno probajte
Znajte da je rezultat zlatna, mirisna grickalica koja se topi u ustima.
Ovo nije obično pecivo, ovo je doručak za uživanje! Baka Jela vam otkriva kako da dobijete najmekše, najrastresitije pecivo sa sirom, a da pri tom ne koristite ni gram margarina.
Tajna je u jedinoj kašičici starinskog sastojka koji pecivo čini listanim, a mekanim kao duša.
Nećemo vam otkriti kako se slažu loptice, ali znajte da je rezultat zlatna, mirisna grickalica koja se topi u ustima. Pogledajte ceo video i naučite trik kako da uvek imate najukusnije pecivo!
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 550 gr brašna
- 20 gr kvasca
- 2 jaja
- 1 kašičica šečera
- Malo masti jedna kašika
Nadev:
- 150 gr sira
- 1 jaje
Priprema:
U malo mleka namrvimo kvasac i dodamo šećer promešamo i ostavimo da nadodje. U vanglicu razbijemo jaje i belane žumance ostavimo pokriveno za premazivanje. Dodamo nadošli kvasac ostatak mleka.
Dodajemo polako brašno i malo soli i zamesimo mekše glatko testo ostavimo 30 minuta da odmara pa podelimo na 7 loptica. Obradimo ih malo rukom pokrijemo i odmaraju još 10 minuta. Svaku lopticu razvijemo veličim tanjira i premažemo u tankom sloju mašću, i stavljamo jedno na drugu i malo pritiskamo
Zadnju ne mažemo. Razvijemo u dugački pravougaonik. Sečemo u trake pa na male pravougaonike i punimo sirom izmešanim sa jednim jajetom. Presavijamo gornju stranu kao salče i redjamo u pleh.
Kad nasrastu premažemo onim žumancetom što nam je ostalo sa malo mleka pospemom susamom i pečemo na 200 stepeni C 35-40 minuta. Sližiti tople.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




