prijatno
Ručak Biljane Jevtić od samo 3 sastojka: Cela kuća mirisaće vam na ovo ukusno jelo, spremno je očas posla
Uksuno jelo kojem nećete odoleti.
Pevačica Biljana Jevtić ne krije da je u mladosti živela skromno, u maloj kući sa brojnim ukućanima, gde je svaki član porodice imao svoja zaduženja.
Kao i svi ostali, i Biljana je pomagla u kuhinji, gde je naučila veštine koje danas rado primenjuje u svom domu.
Nedavno je pevačica boravila u rodnom mestu Grejač, smešteno između Niša i Aleksinca, i posvetila se pravljenju zimnice, što je tradicija u njenoj porodici.
Na Instagramu je podelila dirljive trenutke iz porodičnog doma, otkrivajući da ovog puta priprema zimnicu bez svoje majke, koja je, kako kaže, bila "glavna šefica" i pravi majstor za ajvar.
- Sestra i ja pravimo zimnicu. Malo sam tužna, ovo je prva godina da nema naše majke. Bogu hvala naučila nas je, pa nastavljamo tradiciju - emotivno je rekloa Biljana.
Samo tri sastojka su vam potrebna za recept Biljane Jevtić
Nakon što je zimnica privedena kraju, Biljana je otkrila i svoj omiljeni brzi recept - pohovane pečene paprike od samo tri sastojka.
Za pripremu su vam potrebni: kilogram crvenih paprika roga, tri jaja i brašno po potrebi.
Paprike se prvo dobro operu i ispeku na smederevcu ili u rerni. Vruće se stave u najlon kesu i ostave oko sat vremena da omekšaju, zatim se ogule, operu, posole i pohuju – prvo u brašno, potom u jaja, pa ponovo u brašno, i prže se na umerenoj temperaturi.
Prednost ovog jela je i u tome što se pečene paprike mogu zamrznuti. Tokom jeseni i zime dovoljno ih je odlediti, pohovati i pržiti, što pripremu ručka čini izuzetno brzom – potrebno je samo petnaestak minuta da uživate u toplom i aromatičnom obroku.
Recept Biljane Jevtić pokazuje da ukusni ručak ne mora biti komplikovan, a miris pečenih paprika u domu vraća u detinjstvo i budi najlepše uspomene.
Bonus video:
(Espreso/Story/Jovana Belić/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




