Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Zimnica od belog luka i šargarepe u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

ukusnija za hladne dane ne postoji

Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno

Recept naših naka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju

Objavljeno:

Čim jesen zakuca na vrata, naše majke i bake se spremaju za pripremu zimnice bez koje hladni dani ne mogu da se zamisle.

Od ajvara, kislekog kupusa, turšije, pa sve do peglane paprike čijem ukusu niko ne može da odoli.

Za vas smo sada pripremili jednu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe koju ćete od sada praviti svake godine.

Priprema zimnice od belog luka i šargarepe u tegli
Priprema zimnice od belog luka i šargarepe u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ona je odličan dodatak svim jelima. Porodica će uživati u svakom zalogaju, a recept će vam svi tražiti.

Ovo su potrebni sastojci:

ključala voda - po potrebi

šargarepa - dva kilograma

šećer - dve kašike

peršun - jedna vezica

Mešanje belog luka, šargarepe i peršuna
Mešanje belog luka, šargarepe i peršunafoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

so - dve kašike

beli luk - jedna glavica

ulje - 80 mililitara

sirće - 200 mililitara

Ovako ide priprema:

Prvo šargarepu narendajte na krupno, a zatim peršun sitno isecite, a beli luk očistite i isecite na tanke listiće.

Nakon toga u činiji pomešajte beli luk, peršun i šargarepu. U to dodajte ulje, so, šećer i sirće. Sve dobro pomešajte kako bi se sastojci sjedinili.

Punjenje tegli sa šargarepom i belim lukom
Punjenje tegli sa šargarepom i belim lukomfoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ova smesa se zatim sipa u tegle koje ste prethodno sterilisali, pa blago pritisnite da ne ostane prazan prostor.

U svaku teglu do kraja sipajte ključalu vodu do vrha.

Tegle potom zatvorite i pasterizujte ih u rerni na 100°C, oko 20–30 minuta.

Nakon pasterizacije, tegle ostavite da se ohlade, a onda ih sklonite na hladno i tamno mesto.

Da podsetimo, za vas je tu i recept za papriku somborku - sočna zimnica koju su naši stari redovno pravili.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/BlicŽena/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.