Turšija u tegli, Foto: Printscreen/ Youtube/ Bakina kuhinja
RECEPT
Napravite savršenu turšiju u tegli po receptu oko kojeg ćete se otimati: Bez nje nećete moći više da zamislite zimu
Pariku oprati i seći drške i poređati u tegle da što više stane
Objavljeno:
Mirisno i ukusno povrće savršeno pripremljeno za zimu po idealnom receptu.
Potrebno je:
Prvi način
- 5 KG PAPRIKE
- 1/2 KG KARFIOLA
- 1 VEĆA JABUKA NA KRIŠKE
- 50-100 GR LJUTIH PAPRIČICA
- 100- 150 GR SOLI
- 100 GR ESENCIJE JA SAM MANJE
- 5 GR KONZERVANSA
- 5 GR VINOBRANA
- LOVOROV LIST
- BIBER U ZRNU
Drugi način
- 3 KG PAPRIKE
- 2 KAŠIKE SOLI
- 3 L VODE
- 120 ML SIRĆETA ALKOHOLNOG
- BIBER U ZRNU
- 5 GR KONZERVANSA
- 1 KAŠIČICA VINOBRANA
- LOVOROV LIST
- 1 ravna kašika šećera
Priprema za 2 način:
Pariku oprati i seći drške i poredjati u tegle da što više stane. U vanglu sipati vodu dodati so šećer sirće biber. Dodati konzervans i vinobran i sve izjednačiti.
U teglu ubaciti po jedan list lovora pa naliti do vrha pokriti i ostaviti do sutra ako paprike upije da se dolije pa onda zavrnuti i staviti na police u hladno.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





