zapišite
LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.
Iz Bakine kuhinje nam ovog jutra stiže ljutenica sa šargarepom i papričicama.
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.
Potrebno je:
2 kg. šargarepe 250 gr ljute paprike 2 glavice belog luka peršunov i celerov list 200-250 ml sirćeta slkohočnog l sirćeta 2 kašike soli 1 kašika šećera 200 ml. ulja
Priprema:
Šargarepu oljuštiti malo obariti 5-6 min. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti u ulju.
Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckan beli luk.
Sve dobro izmešati. i pakovati u tegle, staviti pritiskaće i naliti presolcem i zatvoriti dobro.
Rernu uključiti na 90-100 stepeni C na 90 min. gornji i donji grejač i staviti da se ohlade Spakovati u police sa ostalom zimnicom.
Napomena:
U ljutenicu možete staviti kašičicu konnzervansa i dobro izmešati i ostaviti do ujutru opromešati i zatvoriti čistim zatvaračima. Odlična je
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!







