Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka

Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Objavljeno:

Dragi moji pratioci, danas pravimo najsočniju punjenu papriku koju ste ikada probali! Nije to obična punjena paprika, već prelivena punjena paprika sa posebnim, kremastim sosom koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa.

Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak. U ovom videu možete vidite i bakinu tehniku za savršeno punjenje, a ceo proces je jednostavan i lak.

Ispratite korak po korak i uživajte u ovom savršenom jelu. Ne zaboravite da lajkujete i da se pretplatite na kanal!

Punjene paprike
foto: Bakina kuhinja

Ptrebno je:

  • 500 gr. mlevenog mesa
  • 15 srednjih paprika baburica
  • 1 glavica luka
  • ulje
  • 2 šargarepe
  • 1 jaje
  • 1 kašika belog luka u granulama
  • malo paradajza
  • 100 gr. pirinča
  • 1 kašika začina ili soli
  • malo bibera
  • aleva paprika
  • 200 ml kuvanog paradajza
Punjene paprike
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći malo propržiti na ulju dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izraditia zatim, dodati beli luk, so, biber, alevu papriku i opran pirinač. Sve rukama dobro izmešati.

Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza.

Papriku ređati u tepsiju i sipati vodu i malo ulja, poklopiti folijom i staviti u rernu na 220 stepeni C oko 45-50 minuta.

Sipati u rerni preko njih da se paprike zapeku još 15 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.