zimnica
Domaćice, odmah zapišite recept: Kiseli krastavci bez konzervansa i veštačkih dodatka koje ćete tamaniti
Pred vama je najjednostavniji i najbrži recept za kiseljenje krastavčića.
U zimnici najviše uživamo kad znamo da je domaća, pripremljena na zdrav i prirodan način, pa su neodoljivi domaći kiseli krastavci bez konzervansa uvek pravi izbor.
Pred vama je najjednostavniji i najbrži recept za kiseljenje krastavčića, omiljenu zimnicu na našim prostorima, neodoljive, hrskave i ukusne kisele kornišone, za koje možete biti sigurni da su zdravi.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja i dobićete ukusne kornišone, taman kisele koliko treba, koje možete poslužiti uz gotovo svako jelo tokom cele zime, a trajaće vam dugo.
Sastojci:
- 5 kg krastavčića (kornišona)
- 2,5 l vode
- 400 ml sirćeta
- 150 g soli
- 300 g šećera
- mirođija po ukusu
- crni biber u zrnu
Priprema:
Dobro operite kornišone, pa ih poređajte u čiste staklene tegle.
U jednoj dubljoj posudi pomešajte sirće, vodu, so i šećer, pa time prelijte krastavčiće.
U svaku teglu ubacite po nekoliko zrna bibera i mirođije po ukusu (ali ne preterujte). Dobro zatvorite tegle.
Stavite jednu čistu krpu na dno šerpe, pa poređajte tegle po njoj. Preko nalijte hladnu vodu, sve do poklopaca tegli, pa uključite šporet.
Nakon što voda proključa, ostavite da se kuva još pet minuta, pa izvadite tegle iz vode, umotajte ih u neku laganu tkaninu poput starih krpa ili frotirskog čaršava i ostavite da se u tome hladi postepeno.
Bonus video:
(Espreso/Hello/Tamara Roksandić/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




