prijatno
Prelivena pita sa mesom i tikvicama po bakinom receptu: Mekana da se topi u ustima, gurmanski specijalitet
Ova pita je savršen izbor za ukusan obrok.
Ovo nije obična pita, već prava fantazija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Jednostavna za pripremu, a neverovatno sočna, ova pita je savršen izbor za ručak ili večeru.
Tajna je u triku sa gornjom korom i prelivu od jogurta i jaja, koji pitu čini toliko mekanom da se topi u ustima. Mesna mešavina i tikvice savršeno se dopunjuju, stvarajući bogat i pun ukus koji ćete obožavati.
Potrebno je:
- 250/300 gr ml mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja tikvica rendana
- malo belog u granulama
- malo sl paprike
- 1 jaje
- suvi začin
- ml biber
- ulje
- tanke kore
Još treba:
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- malo ulja
Priprema:
Pleh obložiti pek papirom. Luk seckan ispržiti.
Meso ispržiti na luku, tikvice rendane posoliti pa iscediti i dodati u meso. Malo dinstati. Dodati mlevenu papriku, beli lik, suvi začim i biber. Dodati na kraju jaje i sve izjednačiti.
Na dno pleha stavite jednu koru ivice da vise preko tepsije. Kore gužvati u harmoniku pa saviti na pola i ređati jednu do druge na dno. Dodati na svaku zgužvanu koru kašiku nadeva i raširiti.
Preko takođe sve to ponoviti dok se ne istroži. Prekriti sa dve kore. Pitu iseći na kocke. Razbiti jaje u činiju dodati jogurt i ulje kao i 1 kašičicu praška za pecivo i preliti pitu u zasečeni deo. Protresti da pita pokupi tečnost koliko može.
Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta. Fantastična jako ukusna servirati za bilo koji obrok slatko će te je pojesti. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




