Prelivena pita sa mesom i tikvicama po bakinom receptu: Mekana da se topi u ustima, gurmanski specijalitet
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Prelivena pita sa mesom i tikvicama po bakinom receptu: Mekana da se topi u ustima, gurmanski specijalitet

Ova pita je savršen izbor za ukusan obrok.

Objavljeno:

Ovo nije obična pita, već prava fantazija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Jednostavna za pripremu, a neverovatno sočna, ova pita je savršen izbor za ručak ili večeru.

Tajna je u triku sa gornjom korom i prelivu od jogurta i jaja, koji pitu čini toliko mekanom da se topi u ustima. Mesna mešavina i tikvice savršeno se dopunjuju, stvarajući bogat i pun ukus koji ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 250/300 gr ml mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja tikvica rendana
  • malo belog u granulama
  • malo sl paprike
  • 1 jaje
  • suvi začin
  • ml biber
  • ulje
  • tanke kore
Pita
foto: Bakina kuhinja

Još treba:

  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • malo ulja

Priprema:

Pleh obložiti pek papirom. Luk seckan ispržiti.

Meso ispržiti na luku, tikvice rendane posoliti pa iscediti i dodati u meso. Malo dinstati. Dodati mlevenu papriku, beli lik, suvi začim i biber. Dodati na kraju jaje i sve izjednačiti.

Na dno pleha stavite jednu koru ivice da vise preko tepsije. Kore gužvati u harmoniku pa saviti na pola i ređati jednu do druge na dno. Dodati na svaku zgužvanu koru kašiku nadeva i raširiti.

Pita
foto: Bakina kuhinja

Preko takođe sve to ponoviti dok se ne istroži. Prekriti sa dve kore. Pitu iseći na kocke. Razbiti jaje u činiju dodati jogurt i ulje kao i 1 kašičicu praška za pecivo i preliti pitu u zasečeni deo. Protresti da pita pokupi tečnost koliko može.

Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta. Fantastična jako ukusna servirati za bilo koji obrok slatko će te je pojesti. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.