prijatno
Ukusan ručak koji će tamaniti i najveći gurmani: Sprema se brzo i lako, a uspeva baš svima, odlična ideja za obrok
Za ljubitelje krompita ovo će biti odličan izbor.
Pire musaka biće idealan izbor za današnji ručak. Servirati je topu uz aneku lepu sezonsku salatu.
Sastojci:
* 1,5 kg krompira * 1/2 kg mešanog mlevenog mesa * 2 jajeta * 3 glavice luka * so, biber, biozačin * muskatni oraščić * 1 kisela pavlaka
Priprema:
1. Krompir oguliti i staviti da se kuva u posoljenoj vodi. Luk sitno iseckati i propržiti ga na malo ulja, dodati mleveno meso i ostale začine.
2. Kad je krompir kuvan, ispasirati ga, dodati malo mleka i maslaca i dobro promešati.
3. U vatrostalnu posudu staviti red pirea, red mlevenog mesa pa ponovo red pirea.
4. Musaku izbockati viljuškom, preliti pavlakom umućenom sa dva jajeta i staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




