ukus koji osvaja
Bosanski burek s mesom smazaćete za tren oka: Savršeno ide uz hladan jogurt, svaki zalogaj je uživanje
Odlična ideja za obrok koji oduševljava i najveće gurmane.
Pita je uvek najlepša ako kore razvijate sami.
Sastojci:
- 500 g mekog brašna
- 260 ml mlake vode
- 15 g soli
- 1 kašika ulja
Fil:
- 1-2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 500 g mlevene govedine ili junetine
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
I još:
- 120 ml ulja
Priprema:
1. Umesiti testo i izraditi ga. Oblikovati osam loptica. Sipati u posudu 120 ml ulja i u to uvaljati loptice - neka u njemu odstoje sat vremena.
2. Na zagrejanom ulju popržiti sitno iseckan luk, dodati mleveno meso, so i biber. Sve to izdinstati i ohladiti.
3. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjiti testo tako da bude što tanje (prstima rastanjujte krajeve). Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža.
4. Ispeći ga i poslužiti s jogurtom.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




