Anđelka Stević Žugić podelila recept za prave gurmane i ljubitelje pikantnog ukusa: Ovo je tajna savršenog ukusa
Anđelka Stević Žugić, Foto: Damir Dervišagić

prijatno

Anđelka Stević Žugić podelila recept za prave gurmane i ljubitelje pikantnog ukusa: Ovo je tajna savršenog ukusa

Njena verzija pikantnih italijanskih kobasica sa džemom od luka osvojiće i vas.

Objavljeno:

U emisiji "Praktična žena", glumica Anđelka Stević Žugić jednom prilikom pokazala je da pored glume, ima i izuzetan kulinarski talenat.

Njena verzija pikantnih italijanskih kobasica sa džemom od luka osvojila je sve prisutne, a verujemo da će i vas.

Savršen spoj ukusa, začinskog i kremastog, čini ovo jelo pravim iznenađenjem za nepca.

U tiganj se stavi 40 grama putera i malo ulja, doda 50 grama žutog šećera i 100 ml aceto balzamika.

Nakon što se sve sjedini, dodaju se dve sitno seckane glavice crvenog luka. Na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, smesa se krčka dok ne postane gusta i sočna.

Kobasice sa povrćem na italijanski način počinju mirisima začina

U tiganju se zagreje malo maslinovog ulja sa puterom, pa se dodaju bosiljak, origano i majčina dušica, kao i beli luk. Tom aromatičnom mešavinom premaže se kifla - spolja i iznutra.

Kobasice se iseku na komade i proprže, a zatim im se dodaju crni luk i paprika. Sve se začini i prelije sosom od paradajza i luka, pa se nekoliko minuta krčka.

Kifle se pune ovom bogatom smesom, a preko se stavlja sir po izboru – mocarela ili topljivi. Potom se zapeku u tosteru ili tiganju dok sir ne postane savršeno kremast.

Poslužite uz džem od luka i dobićete savršen balans neodoljivih ukusa, koji će oduševiti kako vase ukućane, tako i svakog gosta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Story/Jovana Belić/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.