Specijalitet koji će oduševiti i goste i ukućane: Pileće ćufte bez kojih više neće moći da prođe nijedna gozba
Ćufte, Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPh / Shutterstock Editorial / Profimedia

ukus koji osvaja

Specijalitet koji će oduševiti i goste i ukućane: Pileće ćufte bez kojih više neće moći da prođe nijedna gozba

Ukusan ručak kojem nećete odoleti.

Objavljeno:

Ukoliko hoćete da napravite sami kikiriki puter, u blenderu pomešajte 350g kikirikija i 10 kašika ulja, meljite dok ne dobijete kremastu smesu.

Sastojci:

  • 500g pilećih grudi
  • začini po izboru – so, biber, vegeta, bosiljak, peršun
  • 1 limun
  • 1 jaje

Preliv:

  • 2-3 kašike kikiriki putera
  • šolja pileće supe
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

Uključite rernu na 250 stepeni i pustite da se zagreje dobro. U međuvremenu, iseckajte pileće meso na sitne komade i ubacite ga u blender. Dodajte jaje i začine po izboru. Blendirajte dok se svaki komad mesa ne ispasira. Prespite smesu u činiju ili je direktno vadite iz blendera i pravite kuglice. Da vam se meso ne bi lepilo, radite to mokrim rukama. Možete ih uvaljati i u prezle pa pecite 10-15 minuta.

U međuvremenu sledi priprema sosa.

Potrebno je da dve ili tri kašike kikiriki putera pomešate sa jednom šoljom pileće supe. Sos kuvajte na blagoj vatri uz povremeno mešanje, sve dok neprovri. Kada ćufte budu gotove, dodajte ih u skuvan sos i ostavite par minuta da upiju.

Servirajte uz prilog po želji i uživajte.

Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.