Ove domaće palačinke se peku same od sebe! Uopšte ne treba da ih okrećete, fantazija živa
Palačinka, Foto: Privatna arhiva

isprobajte

Ove domaće palačinke se peku same od sebe! Uopšte ne treba da ih okrećete, fantazija živa

Nije potrebno uopšte da ih okrećete, same se peku, a rezultat je mekana, sočna i mirisna poslastica koja će vas oduševiti.

Objavljeno:

Baka Jelena dan ovog jutra otkriva recept za najbržu i najukusniju palačinku iz rerne!

Nije potrebno uopšte da ih okrećete, same se peku, a rezultat je mekana, sočna i mirisna poslastica koja će vas oduševiti.

Idealna je za brzi doručak, popodnevnu užinu ili laganu večeru. Hajde da zasučemo rukave i pripremimo ovu fantastičnu poslasticu!

Potrebno je:

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

3 jaja

lonče puno do vrha od 200 gr brašna

1 kašičica praška za pecivo

korica limuna

malo soli

200 ml mleka

50 ml ulja

1 vanilin šećer i prah šećer

Još sastojaka:

300 gr zrelijih šljiva

1 veća breskva tj nektarina

Priprema:

Jaja umutioti običnom žičicom, dodati ulje pa mešati. Dodati koricu limuna brašno sa praškom za pecivo prosejano i dodavati polako mleko i na kraju so.

Sve izjednačiti. Pleh manji od rerne obložiti peka papirom i premazati uljem i sipati testo u pleh Voće iseći na veće kocke i rasporediti po testu i posuti vanilin šećerom da lepo miriše kad se peče.

Peći 40 min. na 200 stepeni C . Vruć kolač špsuti prah šećerom. Makazama za testo iseći na kocke i poslužiti . Vrhunsko!! Brzo, jednostavni jeftino jako dobro

07:57

U OVOM PERIODU NIKAKO NE TRAŽITE STAN! Cene nekretnina ponovo skočile - Stručnjak za nekretnine upozorava: Ovi meseci su najpovoljniji, a ovi najskuplji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.