Sočan ručak pun mesa spreman za 15 minuta: Gurmanski specijalitet od kojeg kreće voda na usta, bogovski obrok
Ručak, Foto: frédérique wacquier / Alamy / Profimedia

ukus koji osvaja

Sočan ručak pun mesa spreman za 15 minuta: Gurmanski specijalitet od kojeg kreće voda na usta, bogovski obrok

Bez mnogo truda, a uz maksimalan ukus, dobićete obrok koji oduševljava.

Objavljeno:

U vrelim letnjim danima kada nemate volje da satima stojite pored šporeta, ovaj jednostavan recept iz rerne je pravo osveženje.

Bez mnogo truda, a uz maksimalan ukus, dobićete obrok koji oduševljava – sve se sprema u jednoj posudi dok vi možete da se opustite. Spoj sočnog mlevenog mesa, povrća i zapečenog kačkavalja pravi je hit među letnjim ručkovima.

Sastojci:

  • 1 crvena paprika
  • 3 krompira
  • 1 crveni luk
  • 1 paradajz
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 250 ml paradajz soka
  • 200 g kačkavalja
  • So, biber, začini po ukusu

Priprema:

Operite i iseckajte povrće na srednje komade. U velikom plehu pomešajte povrće sa mlevenim mesom. Dodajte paradajz sok, začinite po ukusu i sve dobro promešajte. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C. Pecite oko 20 minuta pokriveno. Skinite foliju i nastavite pečenje još 15 minuta.

Pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na dodatnih 5–10 minuta, dok se sir ne otopi i dobije zlatnu koricu. Poslužite toplo, uz sezonsku salatu po izboru.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.