Lagani ručak koji se pamti: Obrok salata za koju će vam svi tražiti recept, neodoljiva je
Foto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia

uživajte

Lagani ručak koji se pamti: Obrok salata za koju će vam svi tražiti recept, neodoljiva je

Odličan izbor za lagani letnji obrok.

Objavljeno:

Sastojci

  • 1 sitno seckani čen belog luka
  • maslinovo ulje
  • sok od jednog limuna
  • 8 očišćenih sitnijih škampa (mogu i kozice)
  • 1 glavica zelene salate ili endivije (ukrasne salate)
  • nekoliko listova crvenog kupusa
  • 2 mlada luka
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 3 kašike slatke pavlake
  • 1 kaf. kašičica meda
  • so, biber

Način pripreme

Napravite marinadu za škampe, tako što ćete pomešati u jednoj činiji beli luk, 2 kašike maslinovog ulja i sok od jednog limuna. Škampe prelijte marinadom i ostavite da odstoje oko 30 minuta.

Salatu i listove crvenog kupusa pažljivo oprati, i iscepkati na komadiće. Mladi luk očistiti, oprati i iseckati ukoso.

Škampe izvadite iz marinade, ocedite ih, pa u zagrejanom tiganju na malo maslinovog ulja prepržite po 2 minuta sa svake strane. Skinite škampe sa vatre i ostavite da se prohlade.

Napravite preliv za salatu, u jednoj činijici pomešajte sirće, so, biber, med, slatku pavlaku i malo maslinovog ulja, dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

U činiju u kojoj ćete poslužiti, poređajte komadiće salate i kupusa, a preko toga poredajte škampe, pa ih prelijte pripremljenim prelivom. Poslužite hladno.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.