Samo ovako ćete napraviti vrhunski srpski pasulj: Recept najboljih kuvara, samo za vas
Foto: Jelajelena Petrovic

POGLEDAJTE!

Samo ovako ćete napraviti vrhunski srpski pasulj: Recept najboljih kuvara, samo za vas

Sastojci: jednostavno, a moćno

Objavljeno:

Ovaj recept za srpski pasulj je savršen za dane za dane posta, ali i dane kada vam je dosta mesa i želite da uživate u bogatom domaćem ukusu. Iako ne sadrži meso, zahvaljujući pažljivo biranim sastojcima i aromatičnoj zapršci, rezultat je jelo koje će vas oduševiti i naterati da sipate još jedan tanjir.

Sastojci: jednostavno, a moćno

400 g pasulja

1 glavica crnog luka

1 glavica belog luka

1 paprika

Lovorov list

Nekoliko zrna bibera

1 kašika maslinovog ulja

Za zapršku:

Malo ulja

2 male glavice crnog luka

3 čena belog luka

1 kašičica brašna

Malo začinske paprike

So i biber po ukusu

Priprema – korak po korak do savršenstva

Pasulj operite u nekoliko voda, pa ga kratko prokuvajte i isperite. Zatim ga nalijte hladnom vodom i dodajte seckani crni i beli luk, lovorov list, zrna bibera i maslinovo ulje. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok pasulj ne omekša.

U međuvremenu pripremite zapršku: na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte beli luk i mešajte dok ne dobije blago kremastu boju. Dodajte brašno, začinsku papriku i odmah sipajte u pasulj. Posolite, pobiberite i dodajte seckan peršunov list za svežinu.

Mali trik za još bolji ukus

Ako želite da jelu dodate dimljenu notu bez mesa, možete ubaciti kašičicu dimljene paprike u zapršku – dobićete bogatiji i puniji ukus koji podseća na tradicionalni pasulj sa suvim mesom.

01:54

NAKON 2 MESECA PAUZE PONOVO RADI NARODNA KUHINJA: U Subotici spremaju tople obroke za 1.200 duša

(Espreso/Krstarica/DČ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.