prijatno
Grašak sa piletinom nikad nije bio ovako ukusan: Domaćice moraju znati ovoj trik, vaši ukućani će ga tamaniti
Grašak je uvek dobar izbor za ručak.
Da li ste od onih koji grašak pripremaju na starinski način? Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak, pa kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.
Sastojci
- 100 g suve dimljene slanine
- 900 g piletine bez kostiju i kožice
- 1 l pilećeg bujona (pileća supa od kockice)
- 1 glavica crnog luka
- 15 g maslaca
- 500 g očišćenog graška
- 1,5 dl tečne neutralne pavlake
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- 6 parčadi prepečenog hleba
- strugani kačkavalj
- so, biber
Način pripreme
Iseckajte sitno crni luk i dimljenu slaninu. Zagrejte u posudi maslac, dodajte luk i slaninu i pržite dok luk ne postane staklast, a onda dodajte piletinu isečenu na kockice.
Kratko propržite i dodajte grašak, pa pirjanite sve zajedno dvadesetak minuta, a onda nalijte supom i kuvajte dok se meso i grašak ne skuvaju. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku i peršun.
Prepecite hleb i na tople parčiće stavite strugani kačkavalj i malo peršuna i stavite po jedno parče u svaki tanjir sa jelom.
Poslužite sa salatom od paradajza ili krastavaca.
Vreme pripreme: priprema 30 minuta, kuvanje 1 sat.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




