slatko uživanje
Kremasta poslastica spremna za manje od pola sata: Ne peče se, a uspeva i početnicima, vredi probati
Ukoliiko ne znate šta da pravite da se zasladite i rashladite tokom leta, a ne uključuje vam se rerna, imamo sjajan predlog za letnju poslasticu na brzinu!
Ako vam treba brz i dekorativan dezert bez uključivanja rerne, zebra torta s napolitankama je pravi izbor.
Priprema se za manje od pola sata, izgleda spektakularno ako vam je to važna stavka kod slatkiša i jednostavno se topi u ustima. Kombinacija hrskave podloge, penastog fila i glazure od čokolade garantuje da ćete biti zadovoljni i teksturom i ukusom ove letnje torte kojoj je teško odoleti.
Takođe, zebra torta od napolitanki je savršen izbor kada želite da impresionirate goste uz minimalan trud. Vredi probati!
Sastojci:
- 200 g čokoladnih napolitanki
- 5 belanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml vode
- 20 g kakao praha
- 300 g šećera u prahu
- 80 g putera
- 10 g želatina
Priprema:
- Izmrvite napolitanke sitno ili ih usitnite u blenderu, pa je utisnite u dno kalupa za tortu za koru (možete prethodno da obložite kalup prozirnom folijom, ali ne morate).
- Umutite mikserom belanca, uz postepeno dodavanje šećera u prahu.
- Razmutite želatin prema uputstvu s kesice, pa ga dodajte smesi od belanaca. Promešajte i polovinu ove smese stavite preko napolitanki.
- U drugu polovinu sipajte kakao i mutite kratko, pa preko prethodnog, belog fila, sipajte ovaj čokoladni. Na kraju kašikom ili špatulom možete nežno da ih promešate kako biste dobili zebraste šare, pa stavite u frižider na najmanje 30 minuta.
- Na tihoj do srednjoj vatri otopite čokoladu za kuvanje s puterom, pa kad se prohladi, prelijte tortu time i poravnajte. Vratite u frižider na najmanje 30-45 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




