Za ovu picu sve potrebne sastojke već imate: Odlična je za vrele letnje dane,smazaćete je za tili čas, uspeva svima
Pica, Foto: TIAM SEONG YEW / Panthermedia / Profimedia

probajte

Za ovu picu sve potrebne sastojke već imate: Odlična je za vrele letnje dane,smazaćete je za tili čas, uspeva svima

Leto je pravo vreme da u kuhinji damo prednost laganim, osvežavajućim jelima koja ne zahtevaju sate provedene pored rerne.

Objavljeno:

Kada se spoje sveže sezonske namirnice i jednostavna priprema, dobijamo savršenu letnju verziju jednog od omiljenih jela – pice. Tikvice, kao kraljice letnje trpeze, idealan su dodatak jer su lagane, blagog ukusa i divno se slažu sa sirom i začinima.

Ova pica je hrskava spolja, sočna iznutra i neodoljivo mirisna – pravo malo čudo koje nastaje za manje od pola sata. Bilo da je poslužite kao ručak, večeru ili zakusku uz čašu vina, svi će tražiti parče više.

U nastavku sledi recept za brzu i ukusnu letnju picu sa tikvicama koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Potrebni sastojci

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 - 4 kašike biljnog ulja (20 ml)
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta ili zelena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 kašičica soli (6 grama)
  • crni biber
  • 2 grančice bosiljka
  • 4 jaja
  • 1/2 kašičice soli (6 grama)
  • crni biber
  • 1 čaša mleka (200 ml)
  • 1 šolja univerzalnog brašna (110 grama)
  • 1 kašičica praška za pecivo (4 grama)
  • peršun
  • čedar sir (150 grama)

Priprema

  1. Iseckajte luk i stavite ga da se prži na vrelom ulju. Za to vreme iseckajte na sitno beli luk i dodajte ga, sve dobro mešajte. Iseckajte zatim šargarepu na sitne rezančiće, te dodajte i nju, potom isto tako crvenu i zelenu papriku, i na kraju, najzad, tikvicu.
  2. Dodajte soli i bibera i sve lepo mešajte, pa poklopite i ostavite da se krčka 6-7 minuta. Kada bude gotovo, iscepkajte, dodajte i umešajte sveži bosiljak.
  3. Na dno pleha rasporedite pek papir i premažite uljem, pa pravilno rasporedite povrće. U jednu činiju ulijte jaja, dodajte soli i bibera, te ih umutite. Potom dodajte mleko, brašno i prašak za pecivo, i sve dobro sjedinite, pa ravnomerno prelijte preko povrća.
  4. Stavite pleh u rernu na 190 stepeni na oko 25 minuta. Izvucite iz rerne, dodajte odozgo cepkani peršun i rendani čedar pa vratite u rernu na dodatnih 10 minuta i dalje na 190 stepeni.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.