POSLASTICA
Kolač spreman za 15 minuta: Topi se u ustima i pravo je osveženje u vrelim danima, vredi probati
Ukoliko želite i zaslađenje i rashlađenje ova torta je savršen izbor za vas
Brze torte godinama ne silaze sa trona tokom leta zbog svoje jednostavne pripreme, brzine i načina na koji se spremaju. Leto je idealno za pravljenje poslastica s voćem, a jedno od najlepših definitivno su maline.
Pomešane sa šlagom i pavlakom, uz jednostavnu koru od piškota predstavljaju ujedno i način da se zasladite, ali i da okrepite organizam ukusom malina koji je jedinstven i mnogima omiljen.
Potrebno je:
- 2 dupla pakovanja piškota
- pola kilograma malina
- 150 ml mleka
- 4 čaše pavlake (po 180ml)
- 200 g šećera
- 200 g šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
U pleh stavite jedan red piškota, to obično bude jedno duplo pakovanje, mada zavisi od veličine pleha u koje pravite. Zatim piškote malo prelijete s mlekom, da omekane.
U posudi izmutite ručno pavlaku i šećer dok se ne otopi. Zatim time premazujete piškote (pola smese, pola ostavite za drugi red). Preko njih stavljate oprane i oceđene maline.
U drugu posudu umutite šlag. Podelite na dva dela. Preko malina mažete šlag. Na njega ide sledeći red piškota i ponovite postupak, pavlaka, maline i završavate sa šlagom.
Tortu možete ukrasiti po želji.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




