probajte
Bez brašna, a potrebna su vam samo 3 sastojka: Ljubitelji tikvica neće odoleti ovom jelu, a sprema se očas posla
Ukoliko vam se uživa u slasnoj domaćoj piti, ne morate da unesete previše ugljenih hidrata. Ova superzdrava varijanta biće ukusna koliko i klasična peciva!
Tikvice spadaju u najzahvalnije povrće jer mogu da se iskoriste na bezbroj načina i u bilo kom obroku, a uz to su i jeftine, niskokalorične, pune vode i hranljivih materija!
Uvek je dobra ideja ubaciti ih u okrepljujuću čorbu, fenomenalan su dodatak projama, pohovane i punjene tikvice jedan su od omiljenih letnjih ručkova, uklapaju se i u recepte za dezerte, ovo povrće je odlična za mena za meso u posnim pljeskavicama i ćuftama, a uštipci od tikvica su neprevaziđeni!
Čak i kad pripremate peciva poput pita, možete iskoristiti ovo sočno povrće, a danas vam predstavljamo recept za koji vam nisu potrebni čak ni brašno i kore.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 5 jaja
- sir po želji
Priprema
- Dobro operite tikvice, pa ih izrendajte i stavite na papirni ubrus da puste višak tečnosti.
- U međuvremenu umutite jaja, pa im dodajte rendane tikvice koje ste prethodno još malo iscedili prstima ili pritiskajući ih uz cediljku.
- Ubacite mrvljeni feta sir ili neki drugi po želji, pa sve dobro promešajte.
- Sipajte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




