Bez brašna, a potrebna su vam samo 3 sastojka: Ljubitelji tikvica neće odoleti ovom jelu, a sprema se očas posla
Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Bez brašna, a potrebna su vam samo 3 sastojka: Ljubitelji tikvica neće odoleti ovom jelu, a sprema se očas posla

Ukoliko vam se uživa u slasnoj domaćoj piti, ne morate da unesete previše ugljenih hidrata. Ova superzdrava varijanta biće ukusna koliko i klasična peciva!

Objavljeno:

Tikvice spadaju u najzahvalnije povrće jer mogu da se iskoriste na bezbroj načina i u bilo kom obroku, a uz to su i jeftine, niskokalorične, pune vode i hranljivih materija!

Uvek je dobra ideja ubaciti ih u okrepljujuću čorbu, fenomenalan su dodatak projama, pohovane i punjene tikvice jedan su od omiljenih letnjih ručkova, uklapaju se i u recepte za dezerte, ovo povrće je odlična za mena za meso u posnim pljeskavicama i ćuftama, a uštipci od tikvica su neprevaziđeni!

Čak i kad pripremate peciva poput pita, možete iskoristiti ovo sočno povrće, a danas vam predstavljamo recept za koji vam nisu potrebni čak ni brašno i kore.

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 5 jaja
  • sir po želji

Priprema

  1. Dobro operite tikvice, pa ih izrendajte i stavite na papirni ubrus da puste višak tečnosti.
  2. U međuvremenu umutite jaja, pa im dodajte rendane tikvice koje ste prethodno još malo iscedili prstima ili pritiskajući ih uz cediljku.
  3. Ubacite mrvljeni feta sir ili neki drugi po želji, pa sve dobro promešajte.
  4. Sipajte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.