majstorski
Posno lisnato pecivo sa džemom: Bakin recept koji nema premca i uspeva svima, slatki zalogaji koji se pamte
Obradujte najmilije ovim ukusnim pecivom.
Cela porodica uživaće u slatkim zalogajima, a vaši najmiliji ponovo će vam tražiti ovo posno lisnato pecivo.
Potrebno je:
- 300 ml mlake vode
- 550 gr brašna i malo za posipanje
- 100 -120 gr margarina posnog
- malo ulja u testo 2 kašike
Priprema:
Kvasac izmrviti U mlakoj vodi pa žicom izmutiti dodati šećer kašičicu. Ubaciti brašno i 2 kašike ulja.
Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo.
Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto podeliti na 6 loptica pa svaku razviti da budu veličine tanjira.
Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge.
Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornj deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo razviti u dugačak pravougaonik .
Seći po dužini u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u videu i pritisnuti ivice i iseći praveći dužu kiflu. Ređati u pleh i pokriti da odmore.
Rernu uključiti na 210 stepeni C premazati kifle margarinom i peći 30 min da lepo zarumene. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




