Poslastica sa piškotama idealna za letnje dane: Nećete se znojiti pored šporeta - kao iz beogradskog restorana
Kolač, Foto: Albert Gonzlez / Alamy / Alamy / Profimedia

slatkiši

Poslastica sa piškotama idealna za letnje dane: Nećete se znojiti pored šporeta - kao iz beogradskog restorana

Ukoliko uživate u laganim domaćim slatkišima za koje nije potrebna rerna, ova poslastica od piškota je nešto što ne smete da propustite tokom leta.

Objavljeno: 17:53h

Puna kremastog fila, ne suviše slatka i vrlo osvežavajuća, domaća torta s piškotama je fenomenalna alternativa klasičnim dezertima s pečenim biskvitom, a jednako će vam prijati.

Da sve bude još lepše, tu su i seckani bademi, a obavezno nam javite da li vam se dopao recept.

Sastojci:

  • piškote po potrebi
  • mleko za umakanje piškota

Za fil

  • 500 ml mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • 90 g šećera
  • 2 cela jajeta
  • 40 g gustina
  • korica jednog limuna
  • sok od pola limuna

Za dekoraciju

  • seckani bademi po ukusu

Priprema

  1. Sipajte mleko u lonac, pa stavite da prokuva.
  2. Umutite odvojeno u činiji jaja sa šećerom, pa dodajte gustin, rendanu koru limuna, limunov sok i sve dobro promešajte.
  3. Sipajte ovu smesu u provrelo mleko, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne, a potom prebacite u hladnu činiju i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se hladi.
  4. U duboku posudu sipajte slatku pavlaku, pa je umutite i dodajte je prethodnoj smesi, koju ćete prvo promutiti mikserom, a potom nastavite da mutite sve zajedno dok se lepo ne sjedini.
  5. Sipajte u špric ili u kesu isečene ivice, pa time nanesite ovu smesu na dno kalupa koji ste obložili prozirnom folijom ili pek-papirom.
  6. Potom preko poređajte piškote koje ste prethodno umočili u mleko, pa nanesite novi sloj fila, zatim još jedan red piškota i tako dok ne potrošite materijal (ostavite malo fila sa strane). Poslednji sloj treba da bude fil, koji ćete poravnati špatulom. Prekrijte folijom i stavite u frižider na najmanje četiri sata, dok se ne stegne.
  7. Okrenite tortu naopačke, nanesite fil koji ste sačuvali na bočne strane kako biste premazali celu tortu. Pospite seckanim bademima i vratite u frižider.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.