Za ovu tortu kažu da je najbolja ikad! Raskošniju nećete naći ni za 3 života, a ukus boli
Nugat torta, Foto: Printscreen YouTube/Valentina's Simply Good Food

predobra

Za ovu tortu kažu da je najbolja ikad! Raskošniju nećete naći ni za 3 života, a ukus boli

U nastavku saznajte detaljnii recept.

Objavljeno:

Ovo vreme je najbolje za raskošnu Nugat tortu bogatog ukusa čokolade i lešnika.

U nastavku saznajte detaljnii recept.

Kore – preku se dve od po:

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

2 kašike kakaoa

100 ml ulja

Preliti sa 300 ml mleka

Fil:

600ml mleka

120 gr gustina/nišesta/skrob

200 gr šećera

150 gr čokolade

100 gr mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika

100 gr lešnik napolitanki

250 gr maslaca

200 ml slatke pavlake

300 gr nutele ili bilo kojeg nugat ( tamnog ) dela eurokrema.

Priprema:

Slični recepti

Prvo pravimo fil, da bi se hladio.

Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se fil hladi prviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.

Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.

Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.

Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.

Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!

05:12

TRI NAČINA KAKO DA PREPOZNATE FALSIFIKOVANU NOVČANICU! Kopije su sve češće, oglasila se i Narodna banka Srbije: Ukoliko je preuzmete, nemate pravo na naknadu!

(Espreso/domacirecepti/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.