hrana
Domaće lepinje uvek su pravim izbor: Recept zlata vredan, nijedna domaćica neće moći da odoli da ih ne spremi
Pecivo je uvek odličan izbor za mnoge prilike.
Jedite ih s kajmakom, ćevapima, pljeskavicama...
Sastojci:
* 360 g brašna * 250 ml mlake vode * 16 g svežeg kvasca * 1 kašičica šećera * 1 kašičica soli * 1 kašika ulja
Priprema:
1. Pomešajte kvasac s mlakom vodom i šećerom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta.
2. Dodati pola brašna u smesu s kvascem i umutiti. Zatim dodati drugu polovinu brašna i so. Sve vreme mutite.
3. Testo treba da bude kao žvaka. Zatim dodajte ulje i umesite testo rukama. Prekrijte posudu s testom providnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta.
4. Na dobro pobrašnjenoj radnoj površini testo podelite na 4 lopte. Svaku loptu pospite brašnom i svaku pokrijte providnom folijom. Opet ostavite da odstoji 20 minuta.
5. Nakon tog vremena razvucite lopte u lepinje i opet ih pospite brašnom. Preko svake stavite providnu foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. 6. Stavite lepinje u podmazan pleh, površinski ih narežite nožem uzduž i popreko i pecite 10 minuta na 275 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
7. Izvadite iz rerne i poprskajte vodom, pa ih pokrijte krpom i ostavite da odstoje 15 minuta da omekšaju.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




