Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
probajte
Ukusan letnji ručak: Ne zna se da li je bolji topao ili hladan, nestaće sa tanjira za tren i sprema se očas posla
Sočne paprike pune kremastog fila savršen su izbor kad vam treba osvežavajući ručak na brzinu, a priprema je jednostavna.
Objavljeno:
Paprike su uvek poželjne za brzi ručak jer garantuju da će biti i ukusan i zasitan, a one pripremljene sa sirom i zapečene u rerni odličan su izbor za tople letnje dane.
Ako ih servirate direktno iz frižidera biće osvežavajuće, a i tople su fenomenalne. Uz ovakav ručak vam nije neophodna čak ni salata, a možete biti sigurni da posle punjenih paprika dugo nećete biti gladni.
Sastojci:
- 6 velikih paprika
- 1 paradajz
- 2 veća jajeta
- 400 g sitnog, slanog sira ili mrvljenog feta sira
- 1-2 kašike griza
- so i biber po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema
- Umutite jaja, pa im dodajte sir, so (vodite računa koliko je sir slan), biber i griz i sve dobro promešajte.
- Dobro operite paprike, pa izvadite semenke. Kašikom zahvatajte fil od sira i jaja, pa punite paprike.
- Paradajz isecite na kolutove, pa njima zatvorite sve paprike.
- Ređajte paprike po podmazanom plehu, pa prelijte uljem.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 30-40 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




