Ukusan letnji ručak: Ne zna se da li je bolji topao ili hladan, nestaće sa tanjira za tren i sprema se očas posla
Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Ukusan letnji ručak: Ne zna se da li je bolji topao ili hladan, nestaće sa tanjira za tren i sprema se očas posla

Sočne paprike pune kremastog fila savršen su izbor kad vam treba osvežavajući ručak na brzinu, a priprema je jednostavna.

Objavljeno:

Paprike su uvek poželjne za brzi ručak jer garantuju da će biti i ukusan i zasitan, a one pripremljene sa sirom i zapečene u rerni odličan su izbor za tople letnje dane.

Ako ih servirate direktno iz frižidera biće osvežavajuće, a i tople su fenomenalne. Uz ovakav ručak vam nije neophodna čak ni salata, a možete biti sigurni da posle punjenih paprika dugo nećete biti gladni.

Sastojci:

  • 6 velikih paprika
  • 1 paradajz
  • 2 veća jajeta
  • 400 g sitnog, slanog sira ili mrvljenog feta sira
  • 1-2 kašike griza
  • so i biber po ukusu
  • ulje po potrebi

Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte sir, so (vodite računa koliko je sir slan), biber i griz i sve dobro promešajte.
  2. Dobro operite paprike, pa izvadite semenke. Kašikom zahvatajte fil od sira i jaja, pa punite paprike.
  3. Paradajz isecite na kolutove, pa njima zatvorite sve paprike.
  4. Ređajte paprike po podmazanom plehu, pa prelijte uljem.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 30-40 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.