prste da poližeš!
Brzinska pita sa višnjama koja se pravi očas posla: Lagan poslastica božanstvenog ukusa koji se pamti
Veoma ukusna poslastica, koja se jednostavno priprema.
Veoma ukusna poslastica, koja se jednostavno priprema.
Recept je lak, a većinu sastojaka već imate u kući za pripremu ove ukusne i lagane poslastice.
Sastojci: - oko 700 g višanja - 100 g griza - 80 g šećera - 1 dl ulja - 1 dl mineralne vode - 500 g kora za pite - 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema: Rernu uključite na 200 stepeni. Višnje pomešajte sa grizom i šećerom i ostavite sa strane. Pomešajte ulje i mineralnu vodu. Odvojite kore, četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista. Koru premazati uljem i vodom, posuti prstohvatom šećera, pa poklopiti korom. Ponoviti postupak i s drugom korom, a na treću staviti smesu s višnjama, pa uviti. Ponoviti postupak sa svim korama. Složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i vodom, pa posuti šećerom. Peći u zagranoj rerni 30 do 40 minuta. Gotovu pitu posuti šećerom u prahu. Prijatno!
Bonus video:
Espreso/N1/TM
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




