Kolač, Foto: Albert Gonzlez / Alamy / Alamy / Profimedia
poslastica
Kremasta torta koja se ne peče, a svaki zalogaj pravo je uživanje: Uspeva baš svima i topi se u ustima
Jede vam se slatko, a ne znate šta da spremate? Predstavljamo vam kraljicu među poslasticama.
Objavljeno:
Brze i ukusne poslastice su nam omiljene u svako doba godine, a pogotovo kada je napolju previše toplo da bismo stajali predugo kraj šporeta i spremali omiljene torte.
Ovog puta smo za vas pripremili jednostavan recept za tortu za piškotama koja se ne peče, a koja se bukvalno topi u ustima.
Najteži deo jeste sačekati sat vremena da se stegne u frižideru.
Sastojci:
- 300 gr piškota
- 100 ml kafe
- 2 žumanca
- 150 gr šećera
- 50 grama gustina
- 2 limuna
- 1 l mleka
- 100 gr bele čokolade
Priprema:
- Isecite piškote po dužini i poređajte ih u krug kao u videu. Prelijte ih kafom, pa stavite obruč za kalup od 20 cm.
- Odvojite belanca od žumanca.
- Žumanca skuvajte sa šećerom, pa dodajte gustin sve vreme mešajući.
- Potom isecite limun i iscedite ga, pa ga dodajte filu.
- Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajte i belu čokoladu i mešajte dok ne dobijete gušći fil.
- Preko donjeg sloja piškota, stavite fil, pa lepo rasporedite.
- Potom poređajte piškote sa strane i preko fila dodajte još jedan sloj piškota.
- Potom isecite limun i iscedite ga, pa ga dodajte filu.
- Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga dodajte i belu čokoladu i mešajte dok ne dobijete gušći fil.
- Preko donjeg sloja piškota, stavite fil, pa lepo rasporedite.
- Potom poređajte piškote sa strane kao na snimku i preko fila dodajte još jedan sloj piškota.
- Nakon toga dok ne utrošite materijal, dodajte sloj fila, pa sloj piškota vodeći računa da odozgo budu pškote.
- Stavite u frižider na sat vremena da se stegne, pa je secite i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




