ukus koji osvaja
Ovako Grci spremaju pljeskavice: Ko ih jednom proba poželeće ponovo, a recept će vam tražiti baš svi
Brzo se prave, a njihov ukus podseća na pravo mediteransko jelo.
Ako žudite za nečim obilnim, a laganim – ove grčke pljeskavice od ćuretine su odličan izbor. Mlevena piletina ili ćuretina, malo paprike, feta sir, masline i začini – sve što vam je potrebno za obrok koji se dobro slaže sa bilo kojim prilogom, čak i sa jednostavnom salatom.
Brzo se prave, a njihov ukus podseća na pravo mediteransko jelo.
- 450 g mlevene ćuretine
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika sušenog origana
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice sveže mlevenog bibera
- 60 ml punomasnog jogurta
- 100 g pečenih crvenih paprika, iseckanih
- 45 g crnih maslina, iseckanih
- 50 g feta sira, izmrvljenog
Priprema:
Pripremite smesu za pljeskavice
Stavite ćuretinu u veliku posudu i dodajte beli luk u prahu, origano, so, biber i jogurt. Mešajte rukama dok se dobro ne sjedini. Dodajte paprike, masline i feta sir u smesu sa ćuretinom i lagano mesite smesu dok se sastojci ravnomerno ne rasporede.
Oblikujte pljeskavice.
Oblikujte pljeskavice u lepe i debele pljeskavice.
Pecite pljeskavice u gril tiganju.
Zagrejte tiganj za roštilj na srednjoj vatri i stavite pljeskavice u tiganj. Pecite na roštilju oko 4 do 6 minuta sa svake strane ili dok se potpuno ne ispeku.
Bonus video:
(Espreso/IndexRecepti.hr/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




