Ovako Grci spremaju pljeskavice: Ko ih jednom proba poželeće ponovo, a recept će vam tražiti baš svi
Foto: Bakina kuhinja

ukus koji osvaja

Ovako Grci spremaju pljeskavice: Ko ih jednom proba poželeće ponovo, a recept će vam tražiti baš svi

Brzo se prave, a njihov ukus podseća na pravo mediteransko jelo.

Objavljeno:

Ako žudite za nečim obilnim, a laganim – ove grčke pljeskavice od ćuretine su odličan izbor. Mlevena piletina ili ćuretina, malo paprike, feta sir, masline i začini – sve što vam je potrebno za obrok koji se dobro slaže sa bilo kojim prilogom, čak i sa jednostavnom salatom.

Brzo se prave, a njihov ukus podseća na pravo mediteransko jelo.

  • 450 g mlevene ćuretine
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašika sušenog origana
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice sveže mlevenog bibera
  • 60 ml punomasnog jogurta
  • 100 g pečenih crvenih paprika, iseckanih
  • 45 g crnih maslina, iseckanih
  • 50 g feta sira, izmrvljenog

Priprema:

Pripremite smesu za pljeskavice

Stavite ćuretinu u veliku posudu i dodajte beli luk u prahu, origano, so, biber i jogurt. Mešajte rukama dok se dobro ne sjedini. Dodajte paprike, masline i feta sir u smesu sa ćuretinom i lagano mesite smesu dok se sastojci ravnomerno ne rasporede.

Oblikujte pljeskavice.

Oblikujte pljeskavice u lepe i debele pljeskavice.

Pecite pljeskavice u gril tiganju.

Zagrejte tiganj za roštilj na srednjoj vatri i stavite pljeskavice u tiganj. Pecite na roštilju oko 4 do 6 minuta sa svake strane ili dok se potpuno ne ispeku.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/IndexRecepti.hr/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.