Foto: Albert Gonzlez / Alamy / Alamy / Profimedia
poslastica
Kremasta poslastica gotova za 10 minuta: Uspeva svima, a svaki zalogaj pravo je uživanje
Piškote su savršena zamena za klasičnu koru kada vam treba domaći slatkiš, a uz ovaj božanstveni fil ukus će biti prava poslastičarska magija!
Objavljeno:
Kolači i torte od piškota pravi su hit u toplim mesecima, odnosno tokom proleća i leta, jer ne moramo da uključujemo rernu za pečenje kore, a one se odlično uklapaju i uz čokoladne i uz voćne filove.
Danas vam predstavljamo laganu tortu s filom od slatke pavlake i sira, a u pitanju je fenomenalan dezert s ukusom kafe.
Sastojci:
- 350 g piškota
- 200 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira (ili nekog drugog krem sira)
- 1 šolja jake kafe + još za umakanje piškota
- kakao
Priprema
- Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete gust šlag.
- Potom maskarpone siru dodajte jednu šolju kuvane kafe mutite dok se ne sjedini, pa u to ubacite šlag i mutite kratko mikserom. Stavite u frižider nakratko.
- U manji kalup za torte ređajte vertikalno, uz ivice kalupa, poređajte piškote prethodno umočene u kafu, a potom i poređajte i po dnu kalupa kako biste dobili koru.
- Namažite po potrebi, gde je ostalo suvkasto, četkicom malo kafe, pa sipajte dve trećine pripremljenog fila, lepo rasporedite i poravnajte špatulom.
- Zatim poređajte još jedan sloj piškota umočenih u kafu i to namažite ostatkom fila.
- Pospite kakao prahom i ukrasite po želji, a sjajna ideja su zrna kafe kao dekoracija.
Bonus video:
(Espreso/Kurir/T.S.R./prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




