Mađari dodaju jedan sastojak u omiljenu poslasticu: Ovu tajnu treba da zna svaka domaćica, uspeva sigurno
Poslastica, Foto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

probajte

Mađari dodaju jedan sastojak u omiljenu poslasticu: Ovu tajnu treba da zna svaka domaćica, uspeva sigurno

Sastojak koji pitu čini vazdušastom.

Objavljeno:

Tajni sastojak koji pitu čini vazdušastom.

Pita sa jabukama je poslastica koju svi obožavamo. Kombinacija prhkog testa i slatkog fila od jabuka i cimeta pravi je raj za sva čula. Pronašli smo jedan trik koju primenjuju Mađari kada prave pitu s jabukama.

Sastojak koji pitu čini vazdušastom

Mađarska pita od jabuka u osnovi je slična onoj kakvu mi pravimo. Ali je oni pripremaju na malo drugačiji način. Njihov nadev je bogatiji jer u njihovu pitu ide gotovo duplo više fila nego u našu, ali dodaju još jedan sastojak koji mi ne dodajemo. Pre nego što na testo stave nadev od jabuka, testo pospu prezlama, koje pokupe višak soka od jabuka i tako sprečavaju da se testo razvodnji i postane gnjecavo. Testo pite ostane prhko i vazdušasto.

Kako Mađari prave pitu s jabukama

Prvo se zamesi testo i podeli na dva dela. Testo stave u plastičnu foliju i ostave u frižideru pola sata do sat vremena. Kada naprave prvu koru i stave u pleh, pospu je polovinom pripremljenih prezli. Zatim rasporede fil od jabuka i preko njega pospu ostatak prezli. Potom stave drugi koru, izbockaju viljuškom i premažu umućenim žumancima.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.