savršen
Ovo je najbolji prolećni kolač sa jagodama! Pred njima padaju i oni na dijeti, a sprema se najprostije ikad
Priprema je prelaka a ukus fenomenalan.
Ovaj tart sa jagodama je najbolji izbor za prolećne dane.
Priprema je prelaka a ukus fenomenalan.
Za patišpanj:
7 žumanca, šećer 7 kašika, vanilin šećer 1 kesica, brašno 7 kašika, prašak za pecivo 1 kesica, sok od pomorandže po potrebi
Za fil:
jagode 1 kg, voda 400 ml, šećer 13 kašika, puding od vanile 2 kesice, vanilin šećer 3 kesice, belanca 7, šećer 7 kašika
Način pripreme:
Za patišpanj umutite žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom, pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo. Preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Vruć patišpanj poprskajte sokom od pomorandže i ohladite.
Za fil stavite vodu da se kuva sa šećerom i vanilin-šećerom. Kad provri, dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne. Belanca umutite sa šećerom i sastavite s vrućim pudingom. Na ohlađenu koru sipajte malo fila, zatim u njega zaronite prepolovljene jagode i premažite ostatkom fila.
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




