RECEPT
Podvarak na nemački način: Srpkinje ne znaju za tajni sastojak, evo šta mu daje poseban šmek!
Obrok za celu porodicu
Jedno od omiljenih jela u Srbiji jeste podvarak, a evo kako da ga spremite po nemačkom receptu.
Sastojci
- kiseli kupus ribanac - 1 kg
- suvo meso - 400 g
- suve šljive - 200 g
- crveni luk - 2 glavice
- beli luk - 5 čenova
- suncokretovo ulje - 2 dl
- lovorov list - 3
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
Priprema:
Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi dok ne omekša. Zatim dodajte oprane cele suve šljive, listove lovora i biber u zrnu, pa pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje. Kupus ocedite, ukoliko je previše slan, operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući. Dodajte suvo meso, sve prespite u dublji pleh ili zemljanu ili vatrostalnu posudu, nalijte oko 4 dl vode, prekrijte folijom i pecite sat i po na 180 stepeni, sklonite poklopac ili foliju i pecite još 45 minuta.
Bonus video:
(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





