Foto: Printscreen/youtube/Greek Cuisine
PREUKUSNO!
Grkinje samo ovako prave slatku pitu: Naše domaćice ne znaju za originalni recept - osvežavajuće, a prelako!
Grčka portokalopita miriše na leto i pomorandže
Objavljeno:
Mirisna grčka pita ima tvrde korice, a mekana je i sočna iznutra. Dominira slatko-kiseli ukus pomorandže, pa je veoma osvežavajuća.
Ovo je originalni recept:
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 2 velike pomorandže (korica i sok)
- 4 veća jaja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g šećera
- 300 g grčkog jogurta (kiselog mleka)
- 200 ml suncokretovog ulja
Sastojci za sirup:
- 200 g šećera
- 1,5 šolja vode
- 1 štapić cimeta
Priprema:
Raširite listove kore na stolu i ostavite ih oko dva sata da se osuše.
Zagrejte rernu na 180°C. Isecite listove kore na srednje trake ili ih jednostavno iscepkajte na manje komade. Izrendajte na sitno koru od pomorandže.
Bonus video:
(Espreso/ Krstarica/ Prenela: T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





