Ukusna i jeftina posna pita koja će se svideti celoj porodici: Sprema se očas posla, a svaki zalogaj je uživanje
Pita, Foto: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ukusna i jeftina posna pita koja će se svideti celoj porodici: Sprema se očas posla, a svaki zalogaj je uživanje

Svi će biti oduševljeni ovim posnim jelom.

Objavljeno:

Uskršnji post se polako bliži kraju, a mi vam danas donosimo ukusni recept za pitu koju možete napraviti za doručak ili večeru, ali i za posnu slavsku trpezu. Svi će biti oduševljeni.

Sastojci:

– 500 g kora za pitu – 500 g praziluka – 1 šargarepa – 150 g pirinča – so – biber – 1 dl mineralne vode – 1 dl ulja

Priprema:

  1. U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva. Procediti i ostaviti sa strane.
  2. U tiganj sipati nekoliko kašika ulja, zagrejati pa dodati tanko isečen praziluk. Pržiti dok ne omekša, pa dodati narendanu šargarepu. Začiniti po ukusu, pa umešati oceđeni pirinač.
  3. Staviti jednu koru, poprskati je kiselom vodom i uljem pa rasporediti fil. Poklopiti drugom korom, ponoviti postupak, pa poklopiti trećom i uraditi isto.
  4. Uviti ih u rolat, pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti sa preostalim korama.
  5. Kore premazati smesom od ulja i kisele vode i po želji posuti susamom.
  6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.

Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.