probajte
Vazdušasto testo koje se sprema očas posla, a sveže je čak i sutradan: Majstorski recept koji nema konkurenciju
Ovo jelo se može naći i na prazničnoj trpezi.
Vaskršnja pogača ili zlatni hleb je jelo koje mora da se nađe na svečanoj trpezi.
Sastojci za 2 vekne:
- 550 do 600g glatkog belog brašna
- 1 kašičica šećera
- 2 male kašičice soli
- 30g kvasca
- 50ml ulja
Za premazivanje:
- 250g putera ili margarina
Za punjenje:
- 1 vezica peršun
- 300g sir koji se topi
Premažite umućenim jajetom i posipajte semenjem Priprema: Aktivirajte kvasac sa šećerom i malo mlake vode. Zatim dodajte brašno, ulje, so, i umesite glatko testo. Ostavite da odstoji. Premažite nekoliko puta sa puterom pa ostavite da kvasi. Zatim razvijte i punite sa sirom i peršunom. Urolajte, stavite u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta, smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa pa pecite još 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




