Torta spremna za pola sata i ne peče se: Ovoj kremastoj poslastici niko ne može odoleti, svaki zalogaj se pamti
Foto: LAURA WITTEKOVA / News and Media - Food / Profimedia

majstorski

Torta spremna za pola sata i ne peče se: Ovoj kremastoj poslastici niko ne može odoleti, svaki zalogaj se pamti

Spremanje svečane trpeze tokom praznika može da bude naporno, ali ne ako birate jednostavne, a veoma ukusne specijalitete

Objavljeno:

Bliži nam se Uskrs, a domaćice već uveliko planiraju šta će se naći na svečanoj trpezi.

Osim uskunih slanih specijaliteta podrazumeva se da će se nakon toga naći i nešto slatko, a ako nemate mnogo vremena ova torta je idealan izbor za vas.

Zaboravite na pečenje kora, dugo stajanje dok kuvate filove i spremite se za uživanje u najkremastijoj poslastici koju ste ikada probali.

Sastojci:

  • 300 g mlevenog keksa (plazma ili petit beurre)
  • 250 g putera (omekšalog)
  • 200 g prah šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika kakaa
  • 100 g čokolade (može i ne mora)

Priprema:

Umutiti omekšali puter sa prah šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodati ostale sastojke, mleveni keks, mlevene orahe i mleko. Sve dobro sjedini. Masa treba da bude kompaktna i blago lepljiva – ako je previše suva, dodaj još malo mleka.

Utisnite masu u kalup obložen providnom folijom ili papirom za pečenje. Možete oblikovati i kuglof, pravougaonu tortu ili čak kuglice.

Čokoladni preliv po želji - Istopite čokoladu sa malo ulja ili mleka i prelijte preko torte. Ohladi sve zajedno. Ostavite u frižideru minimum 2 sata, a najbolje preko noći da se stegne i "slegne".

Pospite mlevenim orasima, kokosom, keksom ili šećerom u prahu pre serviranja.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.