I topao i hladan topi se u ustima: Sočna poslastica koja nema konkurenciju, obradujte najmilije ovim desertom
Kolač, Foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

neodoljiv ukus

I topao i hladan topi se u ustima: Sočna poslastica koja nema konkurenciju, obradujte najmilije ovim desertom

Prava mala prolećna radost.

Objavljeno:

Brzi kolač s višnjama je jednostavan, a iznenađujuće ukusan. Sočan, mekan i lagan. Svežina višanja savršeno balansira slatko i kiselo. Prava mala prolećna radost!

Sastojci:

  • 275 g brašna
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 200 g jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g višanja

Priprema:

U dubljoj posudi, penasto umutite šećer i jaja. Dodajte ulje i još malo izmiksajte da se sve lepo sjedini. Zatim prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih umešajte u smesu, miksajući dok ne dobijete glatko testo. Na kraju dodajte jogurt i još jednom kratko promešajte. U međuvremenu, višnje stavite u posudu, dodajte vanilin šećer i 2 kašičice običnog šećera, pa promešajte. Smesu zatim izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh, pa višnje ravnomerno rasporedite po testu. Ostavite smesu da malo "odmori", otprilike 15 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30-35 minuta, dok kolač ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrst na dodir.

Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Večernji.hr/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.