neodoljiv ukus
I topao i hladan topi se u ustima: Sočna poslastica koja nema konkurenciju, obradujte najmilije ovim desertom
Prava mala prolećna radost.
Brzi kolač s višnjama je jednostavan, a iznenađujuće ukusan. Sočan, mekan i lagan. Svežina višanja savršeno balansira slatko i kiselo. Prava mala prolećna radost!
Sastojci:
- 275 g brašna
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 g jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 100 g ulja
- 1 vanilin šećer
- 400 g višanja
Priprema:
U dubljoj posudi, penasto umutite šećer i jaja. Dodajte ulje i još malo izmiksajte da se sve lepo sjedini. Zatim prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih umešajte u smesu, miksajući dok ne dobijete glatko testo. Na kraju dodajte jogurt i još jednom kratko promešajte. U međuvremenu, višnje stavite u posudu, dodajte vanilin šećer i 2 kašičice običnog šećera, pa promešajte. Smesu zatim izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh, pa višnje ravnomerno rasporedite po testu. Ostavite smesu da malo "odmori", otprilike 15 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30-35 minuta, dok kolač ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrst na dodir.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Večernji.hr/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




