I gurmani će biti oduševljeni ovim jelom: Majstorski recept za sve domaćice, ukus fantastičan, a sprema se lako
Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

I gurmani će biti oduševljeni ovim jelom: Majstorski recept za sve domaćice, ukus fantastičan, a sprema se lako

Ovaj recept je jednostavan i odličan izbor za svaki dan.

Objavljeno:

Ljubitelji pečuraka mogu ih jesti u svim varijantama i oblicima, pa je zato gulaš od pečuraka pravi izbor za ručak za celu porodicu. Ovaj recept za gulaš od pečuraka je jednostavan i odličan izbor za svaki dan.

Sastojci za gulaš od pečuraka:

  • 4 glavica crnog luka
  • 400 g pečuraka
  • 1 kašika svinjske masti
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašike brašna
  • 400 ml soka od paradajza
  • lovorov list

Priprema gulaša od pečuraka:

U šerpu stavite svinjsku mast da se otopi. Sitno iseckajte crni luk pa ga ubacite u mast i dinstajte dok ne postane proziran. Kada crni luk postane providan i kada se prodinsta, dodajte oljuštene pečurke koje ste prethodno isekli na listiće. Dinstajte sve zajedno dok se ne sjedini.

Kada se to dogodi, nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije pečurke, poklopite i pustite da se lagano krčka na srednjoj temperaturi.

Proveravajte s vremena na vreme da li je voda isparila iz šerpe i da li ima potrebe da se doliva još.

Potom dodajte začine i sitno seckani beli luk pa sve dobro promešajte. Na kraju, dodajte alevu papriku i nalijte sok od paradajza pa i vode ukoliko je potrebno, kao i list lovora i pustite da se sve zajedno prokrčka na tihoj temperaturi.

Gulaš od pečuraka poslužite uz testeninu ili krompir pire.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Ona/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.