isprobajte
Uz ovaj trik palačinke vam nikad neće biti gumene i suve! Ako su vam do sada pucale, ovo je rešenje
Ključ je u kombinaciji sastojaka i pravilnom odmoru testa.
U nastavku pročitajte jednostavan trik za palačinke pomoću kog neće biti gumene i suve.
Ključ je u kombinaciji sastojaka i pravilnom odmoru testa. Dodavanje malo mineralne vode će učiniti palačinke laganijim, dok će odmaranje testa omogućiti da se brašno ravnomerno upije, čineći palačinke mekšim i bez grudvica.
Potrebni sastojci
- 2 jaja
- 250 g običnog brašna
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja ili rastopljenog putera
- malo ulja za tiganj
Način pripreme
U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno, stalno mešajući da biste izbegli grudvice. Ulijte mineralnu vodu i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje ili puter i sve još jednom promešajte.
Ostavite testo da odstoji najmanje 20-30 minuta. Ovo je ključ za savršenu teksturu!
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i premažite ga sa kapljicom ulja. Sipajte malu količinu testa i zavrtite tiganj da biste je ravnomerno rasporedili. Kada rubovi počnu da tamne i pojave se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.
(Espreso/ /Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




