punite tikvice kao profesionalac
Samo ovako se pravilno pune tikvice: Svi 1 stvar pravimo pogrešno jer smo usvojili od Turaka loš metod!
Tikvice imaju nisku kalorijsku vrednost. Sadrže vlakna, te pomažu probavi
Sastojci:
8-9 tikvica.
250g mlevenog mesa
100 g pirinča
1 veza peršuna
šaka sveže mirođije
1 luk
1 šargarepa
120 ml ulja
1 ½ kašičica soli
1 kašičica bibera
Zašto je korisno da jedete tikvice?
Tikvice imaju nisku kalorijsku vrednost. Sadrže vlakna, te pomažu probavi. U sebi imaju vitamin A u formi beta-karotena, koji je poznat i kao važan antioksidans. Jača imunitet, kao i vitamin C koji se nalazi u tikvicama. Sadrže i vitamin K, kao i kalijum.
Recept za punjene tikvice:
Kako biste napravili punjene tikvice, dodajte luk, peršun i mirođiju u blender i iseckajte ih nekoliko sekundi. Prebacite ih u činiju zajedno sa mesom i pirinčem. Dodajte 2 kašike ulja, začinite solju i biberom i mešajte nekoliko minuta.
Presecite tikvice na pola. Pa ih izdubite iznutra. Pomoću kašike punite ih mešavinom mesa i pirinča. Stavljajte ih jednu po jednu u šerpu. Šargarepu isecite na 4-5 komada i dodajte u šerpu. Sipajte preostalo ulje i napunite lonac toplom vodom, tik ispod vrha tikvica. Poklopite ih tanjirom kako biste bili sigurni da se tikvice ne pomeraju tokom kuvanja. Kuvajte poklopljeno, na laganoj vatri, oko 1 ½ sata. Možda ćete želeti da napravite i rolnice od tikvica punjene spanaćem i krem sirom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!









