Turski pire krompr sa mesom biće pravi užitak i za najveće gurmane: Ko jednom spremi poželeće ponovo, neodoljivo
Foto: Digifoodstock / Profimedia

majstorski

Turski pire krompr sa mesom biće pravi užitak i za najveće gurmane: Ko jednom spremi poželeće ponovo, neodoljivo

Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljeno:

Potrebno za pire krompir:

  • 5 većih krompira
  • 3 kašike maslaca
  • 1 šolja mleka
  • so

Potrebno za fil od mesa:

  • 300 grama junetine na kockice (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 4 kašike ulja
  • 300 grama spanaća
  • 200 grama pečuraka
  • so i biber
  • Bešamel sos
  • 3 kašike ulja ili 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • so

Priprema: Prvo skuvajte krompir za pire. Napravite i bešamel sos tako što ćete u šerpu zagrejati maslac, dodati brašno i lagano umutiti mleko dok se sve ne sjedini. Začiniti po ukusu.

Kada ste napravili bešamel i krompir skuvali, sada se bacite na pripremu mesa.

U zagrejanom tiganju predinstajte crni luk, dodajte kockice pilećeg ili junećeg mesa, a potom i pečurke sitno seckane. Sve začinite i dinstajte na laganoj vatri oko 20ak minuta. Dodajte i spanać i kada se sve sjedini sklonite sa ringle.

Krompiru dodajte mleko i maslac pa umutite u pire.

U vatrostalne činije prvo stavite sloj krompir pirea, pa preko dodajte sloj od mesa i pečuraka i spanaća, a onda preko svega toga obilno nalijte bešamel sos i malo kačkavalja.

Zapecite u rerni oko 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.