Volite pohovana jela, ali postite? Evo kako napraviti posnu smesu za pohovanje koja ne upija kap ulja, u 1 je trik
Foto: Sergii Koval / Alamy / Profimedia

Tajna savršenog jela

Volite pohovana jela, ali postite? Evo kako napraviti posnu smesu za pohovanje koja ne upija kap ulja, u 1 je trik

Uživajte u hrskavom i ukusnom posnom pohu, idealnom za svaki post ili laganu večeru!

Objavljeno: 10:10h

Ako volite pohovano meso ili povrće, ali postite ili izbegavate jaja i mlečne proizvode, imamo savršen recept za vas!

Ova posna smesa omogućava da povrće ili riba budu podjednako hrskavi i ukusni kao da su pohovani klasičnim metodom.

Sastojci:

  • 150 g gustina
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 1 kašičica kurkume (za ribu prepoloviti i dodati ½ kašičice aleve paprike)
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 100 ml kisele vode

Pripremite smesu – Pomešajte gustin, kukuruzno brašno, so, kurkumu i prašak za pecivo u posudi. Ova suva smesa koristi se kao prvi sloj za pohovanje.

Pohovanje povrća – Uvaljajte bareno povrće u suvu smesu.

Za ribu – Ako pohujete ribu, dodajte aleve paprike u suvu smesu umesto dela kurkume

Dodajte kiselu vodu – U preostalu suvu smesu sipajte kiselu vodu i mešajte dok ne dobijete gustu smesu, sličnu onoj za palačinke. Ponovo uvaljajte povrće ili ribu.

Prženje – U zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Smesa, Pohovanje, Jelo, Ručak
foto: Sergii Koval / Alamy / Profimedia

Tajna savršenog pohovanja

Zahvaljujući gustinu, poh ne upija previše ulja, a kurkuma mu daje prepoznatljivu zlatnu boju – baš kao kada koristite jaja, brašno i prezle!

Uživajte u hrskavom i ukusnom posnom pohu, idealnom za svaki post ili laganu večeru!

Bonus video:

20:48

VEČERNJI DNEVNIK 10.03.2025.

(Espreso/ Kurir.rs/I.M./ Prenala:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.