ukusno do bola
Da li ste ikada probali domaći posni majonez? 4 sastojka koja već imate u kuhinji, idealan za vaskršnji post
Najlepše je kada se napravi u domaćoj radinosti
U toku je vaskršnji post, pa se često domaćice odlučuju na posna predjela, gde je najtraženiji posni majonez. Najlepše je kada se napravi u domaćoj radinosti, pa zašto onda ne biste usvojili ovaj recept za domaći posni majonez.
Sastojci za posni majonez:
300 ml ulja
200 ml sojinog mleka
1 kašika senfa
sok od jednog limuna
so
biber
Priprema posnog majoneza:
U činiju ili najbolje bi bilo teglu, sipajte ulje i sojino mleko, senf i sok od limuna. Štapnim mikserom mutite nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine i dok se sve lepo ne zgusne.
Potom, dodajte začine po ukusu i ponovo mutite da se začini raspodele po majonezu. Znaćete da je majonez gotov kada bude svetložute boje i kada dobije kremastu teksturu. Ovako pripremljen posni majonez možete koristiti za prelive, soseve ali i kao umak za grilovano povrće.
Bonus video:
(Espreso / Ona/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




