Torta, Foto: Wolfram Weber Tel. 039005-315 / imago stock&people / Profimedia
slatkiši
Čokoladna torta sa orasima spremna očas posla: Kada nemate vremena ova poslastica je savršeno rešenje
Savršena je za iznenadne goste, porodična okupljanja ili trenutke kada vam treba brza doza čokoladne sreće.
Objavljeno:
Ako volite slatkiše, a nemate vremena za komplikovane recepte, ova čokoladna torta sa orasima biće vaš novi favorit!
Priprema je neverovatno jednostavna – sve sastojke samo izmešate, izlijete u pleh i stavite u rernu. Rezultat je sočna, bogata i mirisna poslastica koja se topi u ustima. U nastavku pročitajte recept i pripremite ovu poslasticu za tili čas!
Sastojci
- Jogurt ili pavlaka - 300 g
- Jaja - 2 kom
- Biljno ulje - 120 ml
- šećer - 160 g
- So - prstohvat
- Pšenično brašno za sve namene - 250 g
- Kakao prah - 50 g
- prašak za pecivo - 7 g
- Orasi (iseckan) - 100 g
Za glazuru
- čokolada - 150 g
- Mleko - 3-4 kašike
- Biljno ulje - 2 kašičice
- Orasi (ili mešavina oraha i lešnika) - 50 g
Priprema
- U jednoj posudi dobro pomešajte jogurt/pavlaku, jaja, ulje, šećer i so, u drugoj posudi brašno, prašak za pecivo i kakao, dodajte u prvu posudu i sve dobro sjedinite.
- Potom dodajte iseckane orahe, izmešajte pa sipajte ravnomerno smesu u okruglu dubljii pleh, prethodno prekriven pek papirom.
- Stavite u rernu na 180 stepeni i neka se peče oko 35-40 minuta.
- Pomešajte čokoladu, mleko i ulje i zajedno rastopite. Zatim u to dodajte mešavinu oraha i lešnika. Kada dobro promešate, prelijte sa svih strana pečeni kolač. Ostavite po želji da se ohladi i poslužite. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




