Testo se ne mesi, a ukus je fantastičan: Posnu picu spremaćete i kad nije post, gotova je očas posla
Pica, Foto: TIAM SEONG YEW / Panthermedia / Profimedia

ukusno

Testo se ne mesi, a ukus je fantastičan: Posnu picu spremaćete i kad nije post, gotova je očas posla

Ako ste ljubitelj peciva, ovaj posni recept jednostavno je nezaobilazan! Priprema je jednostavna, treba vam i malo vremena i malo sastojaka, a ukus je jednostavno fantastičan.

Objavljeno:

Uskršnji post uveliko je počeo, a dok ručak uglavnom traži manje planiranja, prvi i poslednji obrok u danu često zahtevaju malo više kreativnosti, iako ima mnogo fenomenalnih ideja za posni doručak i večeru.

Ako želite da to bude pecivo, a nemate mnogo vremena da zamestite testo i čekate da nadođe, obavezno probajte posno lisnato testo kao glavni sastojak i filujte ga po želji.

Jedno od rešenja su pica-pužići bez jaja, šunke i ostalih mrsnih sastojaka, koji se prave očas posla.

Sastojci:

  • 700 g lisnatog testa
  • 30 ml paradajz sosa
  • 150-200 g šampinjona
  • 200 g biljnog sira
  • 2 kašike kečapa
  • origano po ukusu
  • malo ulja i vode

Priprema

  1. Razvucite list lisnatog testa oklagijom, pa ga isecite na dugačke trake.
  2. Namažite na svaku od traka malo paradajz sosa i kečapa, ali po sredini, tako da se ne razlije prilikom pečenja.
  3. Poređajte preko toga šampinjone sečene sitno.
  4. Isto ponovite s biljnim sirom.
  5. Pospite origanom, pa počnite da motate trake u "pužiće".
  6. Ređajte po plehu koji ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa namažite mešavinom ulja i vode u odnosu 1:1 (dovoljno je sasvim malo).
  7. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.