ukusno
Testo se ne mesi, a ukus je fantastičan: Posnu picu spremaćete i kad nije post, gotova je očas posla
Ako ste ljubitelj peciva, ovaj posni recept jednostavno je nezaobilazan! Priprema je jednostavna, treba vam i malo vremena i malo sastojaka, a ukus je jednostavno fantastičan.
Uskršnji post uveliko je počeo, a dok ručak uglavnom traži manje planiranja, prvi i poslednji obrok u danu često zahtevaju malo više kreativnosti, iako ima mnogo fenomenalnih ideja za posni doručak i večeru.
Ako želite da to bude pecivo, a nemate mnogo vremena da zamestite testo i čekate da nadođe, obavezno probajte posno lisnato testo kao glavni sastojak i filujte ga po želji.
Jedno od rešenja su pica-pužići bez jaja, šunke i ostalih mrsnih sastojaka, koji se prave očas posla.
Sastojci:
- 700 g lisnatog testa
- 30 ml paradajz sosa
- 150-200 g šampinjona
- 200 g biljnog sira
- 2 kašike kečapa
- origano po ukusu
- malo ulja i vode
Priprema
- Razvucite list lisnatog testa oklagijom, pa ga isecite na dugačke trake.
- Namažite na svaku od traka malo paradajz sosa i kečapa, ali po sredini, tako da se ne razlije prilikom pečenja.
- Poređajte preko toga šampinjone sečene sitno.
- Isto ponovite s biljnim sirom.
- Pospite origanom, pa počnite da motate trake u "pužiće".
- Ređajte po plehu koji ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa namažite mešavinom ulja i vode u odnosu 1:1 (dovoljno je sasvim malo).
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




