kakav dezert
Turski kolač se sprema lako i brzo! Nije uopšte skup za to što pruža, dalje od ovoga nema!
Neodoljiv i drugačiji, uzećete parče više.
Potrebno je: Za biskvit:
5 jaja
1 čaša šećera (200 ml)
1 vanilin šećer
1 čaša ulja
1 čaša mleka
1 čaša glatkog brašna
1 čaša griza
5 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Za preliv:
3 čaše mleka
pola čaše ulja
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
5 kašika kakaoa
100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje:
kugla sladoleda ili voće
Priprema:
Umitite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa. Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da prokuva, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje. Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite voćem ili sladoledom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





